v-polschi-zafiksuvali-podorozhchannya-vigotovlennya-ukrayinskikh-zakordonnikh-pasportiv-ta-id-kart

Закордонні паспорти та ID-картки: в Польщі подорожчали ціни на послуги для українців

 • 347285 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. В підрозділах українського державного підприємства «Документ», який функціонує у Варшаві, Кракові та Гданську, підняли ціни на послуги. Про це повідомляє In Poland, інформує УНН.

Деталі

З моменту відкриття таких підрозділів спочатку у Варшаві, а потім у Кракові та Гданську вартість їхніх послуг складала 335 злотих (2500 грн). Це сума, яку клієнти сплачують додатково, крім вартості самих паспортів або ID-карток. Тепер сервісний збір у таких пунктах прийому документів складає 370 злотих (2700 грн).

Також із сервісним збором підвищилася вартість виготовлення самих документів. Щоправда, лише в окремих випадках.
Так, нова ціна термінового виготовлення ID-картки замість українського паспорта зразка 1994 року становить 742 грн, раніше було - 498 грн. Таким чином вартість зросла на 244 грн.

Нова вартість виготовлення закордонного паспорта у терміновому режимі тепер складає 1373 грн. Спочатку було 1085 грн. Тут ціна виросла на 288 грн. Відповідно, нова ціна на термінове виготовлення одночасно закордонного паспорта та ID-картки тепер складає 2115 грн. Раніше було 1583 грн. Ціна на виготовлення закордонних паспортів та ID-карток у не терміновому (звичайному) режимі залишилася без змін.

Доповнення

В серпні польська філія українського ДП «Документ» відкрила у Варшаві центр обслуговування українців, які вимушено виїхали з України через повномасштабне вторгнення росії. В установі можна подати заяви-анкети на оформлення паспортних документів та отримати готові паспорти.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном