v-polschi-zaochno-zaareshtuvali-rosiyskogo-dispetchera-u-spravi-pro-avariyu-tu-154-pid-smolenskom

В Польщі заочно заарештували російського диспетчера у справі про аварію літака Качинського під Смоленськом

 • 83548 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. В Польщі суд за клопотанням Генеральної прокуратури заочно заарештував одного з трьох російських диспетчерів, які чергували в аеропорту "Смоленськ-Північний" у день авіакатастрофи польського урядового літака Ту-154М 10 квітня 2010 року, передає УНН.

Цитата

"У справі стосовно Віктора Риженка суд призначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту терміном на 30 днів з дати його затримання", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Варто зазначити, що 28 травня 2021 року польський суд виніс рішення у справі третього диспетчера – Павла Плюсніна, зазначивши, що для його арешту немає підстав.

Як зазначається, у вересні 2020 року стало відомо, що перша слідча група при Державній прокуратурі Польщі подала до районного суду у варшавському районі Мокотув клопотання про тимчасовий арешт трьох російських диспетчерів.

Катастрофа під Смоленськом: 10 квітня 2010 рік 

Авіакатастрофа сталася неподалік російського міста Смоленськ, під час посадки на військовому аеродромі "Смоленськ-Північний" літака Ту-154 із польською державною делегацією на борту. Загинули 96 людей, серед них і президент Польщі Лех Качинський та його дружина Марія, а також інші представники польської політичної, військової, релігійної еліти. Вони прямували в Катинь для участі в меморіальних заходах до 70-х роковин розстрілу НКВД СРСР польських військових у 1940 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу