v-ptsu-stvoryat-sinodalne-upravlinnya-u-spravakh-molodi

В ПЦУ створять синодальне управління у справах молоді

 • 12704 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Православна Церква України буде приділяти багато уваги молоді і залученню її до церкви. З цією метою буде створено синодальне управління у справах молоді. Про це заявив предстоятель Православної Церкви України Епіфаній в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

"Єдина церква буде приділяти багато уваги, заради того, щоб молодь линула до церкви, ходила до храмів, відвідувала. Тому після того, як будуть сформовані відповідні органи, буде засідання Священного синоду. Ми утворимо відповідне синодальне управління у справах молоді", - сказав Епіфаній.

Він також розповів, що це управління розробить план, яким чином молодь можна долучити до відвідування церкви.

"Будемо давати завдання тим людям, які будуть займатись цим питанням, щоб вони розробляли відповідний план співпраці: яким чином ми можемо зараз долучити молодь до того, щоб вона відвідувала церкву", - зазначив Епіфаній.

Як повідомляв УНН, після інтронізації Епіфанія відбудеться перше засідання Священого синоду. 

Як повідомляв УНН, інтронізація Епіфанія відбудеться у Софії Київській.

Як повідомляв УНН, інтронізація предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться 3 лютого. 

Нагадаємо, раніше Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що його інтронізація може відбутися на початку лютого.

Додамо, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної ПЦУ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика