v-putin-i-s-abe-obgovorili-mozhlivist-ukladennya-mirnogo-dogovoru

В.Путін і С.Абе обговорили можливість укладення мирного договору

 • 8920 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Президент Росії Володимир Путін і японський прем'єр-міністр Сіндзо Абе обговорили можливість підписання мирного договору між двома країнами. Про це повідомив російський лідер у п'ятницю в Токіо, передає УНН з посиланням на ВВС.

Як розповів В.Путін на початку другого дня свого візиту до Японії, він і С.Абе обговорили також економічну співпрацю і домовилися активізувати опрацювання проекту газопроводу "Сахалін-Хоккайдо".

"Ми вчора в Нагато провели грунтовні переговори з прем'єр-міністром, під час яких обговорили стан всього комплексу російсько-японських відносин, в тому числі і питання політичного характеру, можливість укладення мирного договору", - сказав В.Путін.

У п'ятницю - завершальний день офіційного візиту російського президента до Японії - відбудеться ще один раунд його переговорів з Сіндзо Абе.

Одна з головних тем цього візиту - економічна співпраця.

"Я вважаю, що саме спільна робота на економічному треку допоможе створити фундамент, необхідний для налагодження справді партнерських відносин між країнами. Економіки Росії і Японії взаємодоповнювані і практично позбавлені конкурентних протиріч", - сказав В.Путін після прибуття в Токіо.

Пі дчас переговорів в четвер В.Путін і С.Абе обговорювали проект газопроводу "Сахалін-Хоккайдо". Обидва лідери виявили  зацікавленість до проекту, повідомила прес-служба російського міністерства з розвитку Далекого Сходу, очільник якого Олександр Галушко присутній на зустрічі.

Відповідно до проекту, трубопровід буде прокладений від Південно-Сахалінська до одного з північних портів японського острова Хоккайдо.

Візит В.Путіна до Японії почався в четвер в місті Нагато і завершиться ввечері в п'ятницю в Токіо. Напередодні візиту він заявив про бажання повністю нормалізувати відносини з Японією.

Головною перешкодою до укладення мирного договору між Росією і Японією залишається невирішеність питання про Південні Курили, які Японія називає своїми північними територіями.

Українські Національні Новини

Новини Світу