v-radbezi-oon-zayavili-scho-rosiya-ne-vikonuye-minski-domovlenosti-kravchuk

В Радбезі ООН заявили, що Росія не виконує Мінські домовленості - Кравчук

 • 15745 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Частина членів Ради безпеки Організації об’єднаних націй вказала на те, що саме Російська Федерація не виконує Мінських домовленостей і комплексу заходів. Про це в ефірі "Україна 24" сказав перший президент України, Глава Української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук, передає УНН.

Цитата:

“Вони хотіли це зробити для того, щоб ще раз підкреслити, що вони стоять на позиції неухильного виконання комплексу заходів, і що Росія, мовляв, є країною, яка виконує (Мінські домовленості - ред.). А ми, мовляв, Україна, є країною, яка не виконує, або наші дії не відповідають ні комплексу заходів, ні Мінським домовленостям. Я думаю, що це було найголовніше їх завдання… Члени ради безпеки не погодились з таким тлумаченням. Не всі, звичайно. Одні говорили нейтральні речі, але частина говорила дуже конкретні речі, що саме Росія не виконує Мінських домовленостей і комплексу заходів”, - сказав Леонід Кравчук.

Доповнення

У МЗС зазначили, що Україна ставиться "спокійно" до ініційованого російською стороною засідання Радбезу ООН щодо виконання Мінських угод. 

Варто зазначити, що в лютому 2020 року Росія також скликала Радбез щодо виконання Мінських угод. 

За його підсумками, п'ять країн ЄС виступили з заявою на підтримку України.

Українські Національні Новини

Політика