v-rayoni-maryinki-okupanti-vidstupili-cherez-kontrnastup-zsu-genshtab

В районі Мар’їнки окупанти відступили через контрнаступ ЗСУ – Генштаб

 • 217604 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. В районі Мар’їнки на Донеччині в результаті контрнаступу українських військ ворог зазнав втрат та відступив. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Цитата

"Ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти нашої Держави", - йдеться в повідомлені.

Деталі

Повідомляється, що російські окупанти не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури на всій території України.

"На Донецькому напрямку, в районі міста Мар’їнка, в результаті контрнаступу наших військ ворог зазнав втрат та відступив. Підрозділи Сил оборони відновили контроль над цим населеним пунктом", - зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що продовжується переміщення пошкодженої техніки військових частин Східного військового округу залізничним транспортом з території республіки білорусь до російської федерації.

"Збройні сили російської федерації й надалі використовують аеродромну мережу на території республіки білорусь з метою завдання авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Також Генштаб повідомив про ситуацію на інших наприяках.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках противник активних дій не проводив.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом міста Харкова. Окупанти намагаються здійснювати вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. Підрозділи противника здійснили спробу наступу та ведення штурмових дій південніше міста Ізюм. Успіху не мали, зазнали втрат та вимушено відступили на раніше зайняті позиції.

На Південнобузькому напрямку тривають бойові дії в районі Олександрівки, ворог успіху не має. Намагається здійснити вихід на адміністративну межу Херсонської області, не припиняє обстрілів населених пунктів.

Доповнення

Андрій Єрмак заявив про початок другої фази війни на Донбасі.

В Міноборони повідомляли сьогодні, 19 квітня, що окупанти пішли в наступ у Харківській, Луганській та Донецькій областях.

Українські Національні Новини

Суспільство