v-rezultati-avariyi-vertolota-v-rosiyi-zaginuv-zastupnik-genprokurora-zmi

Заступник генпрокурора РФ загинув під час падіння вертольота - ЗМІ

 • 10763 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Заступник генпрокурора Росії Саак Карапетян, за попередніми даними, загинув в результаті аварії вертольота AS-350 в Костромській області. Про це ТАСС  повідомило джерело в екстрених службах, передає УНН.

"За попередньою інформацією, Карапетян знаходився на борту вертольота, що розбився", - сказав він. За словами іншого джерела, Карапетян був у відпустці.

Офіційним підтвердженням цієї інформації ТАСС поки не має в своєму розпорядженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В результаті краху вертольота Robinson в Росії загинули двоє людей

Саак Карапетян народився в 1960 році в хуторі Радянський Єгорлицької району Ростовської області. У 1983 році закінчив Ростовський державний університет імені М. А. Суслова за спеціальністю "Правознавство". З 2006 по 2016 роки очолював Головне управління міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури, з 2016 року - заступник генерального прокурора, на цій посаді він займався питаннями міжнародного співробітництва.

Вертоліт впав в середу поблизу села Вонишево Солігалічского району Костромської області, повідомлялося про загибель трьох людей. За даними старшого помічника керівника Північно-Західного слідчого управління на транспорті СК РФ Марії Добриніної, політ виконувався по заявці, яка не вимагає дозволу на політ, тому точної інформації про маршрут його польоту немає. За її словами, слідчі встановили особи загиблих під час аварії.

"Особи всіх загиблих встановлені. Тіла дуже сильно обгоріли", - сказала Добриніна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області впав вертоліт ДСНС

СК порушив за фактом НП кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ ( "Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило смерть двох і більше осіб"). На місці катастрофи працює слідчо-оперативна група, криміналісти.

За попередніми даними, вертоліт летів з Москви. За словами джерела в екстрених службах, вертоліт належить московському вертолітному комплексу Heliport Moscow. "Він вилетів з Москви. За попередніми даними, слідував в Плесо, звідти повинен був летіти на північний захід", - додало джерело.

Українські Національні Новини

Новини Світу