v-rosiyi-futbolniy-simulyator-fifa-17-pereviryat-na-propagandu-gomoseksualizmu

В Росії футбольний симулятор FIFA 17 перевірять на пропаганду гомосексуалізму

 • 5520 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Російські депутати звернулися до глави Роскомнадзора з проханням перевірити популярний серед підлітків футбольний симулятор FIFA 17 на пропаганду гомосексуалізму, передає УНН з посиланням на "Известия".

Депутати направили керівнику Роскомнадзора Олександру Жарову запит, з проханням перевірити популярну комп'ютерну гру FIFA 17 (футбольний симулятор) на відповідність російському законодавству і в разі виявлення порушень вимагати від розробника внести необхідні зміни.

"У листопаді ц.р. стало відомо, що мультиплатформенна комп'ютерна гра FIFA, розроблена компанією EA Canada, пропонує користувачам підтримати акцію англійської футбольної прем'єр-ліги "Райдужні шнурки" - масштабну кампанію на підтримку ЛГБТ. Тим часом, згідно з законом "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку", що завдає шкоди здоров'ю і (або) розвитку дітей відноситься інформація, що пропагує нетрадиційні сексуальні відносини", - йдеться в запиті.

В процесі гри в FIFA 17 користувачі бачать спливаюче вікно з пропозицією одягнути свою віртуальну команду в футболки райдужного забарвлення. Таким чином EA Canada висловлює підтримку акції "Райдужні шнурки", яку проводить англійська футбольна Прем'єр-ліга.

 

Депутат Державної думи від КПРФ вважає, що якщо розробники не змінять вікову класифікацію, слід застосувати до гри заходи обмежувального характеру.

"Необхідно здійснити перевірку комп'ютерної гри FIFA 17 на предмет відповідності заявленої вікової категорії (на офіційному сайті гри вказано, що гра не має вікових обмежень - ред.), за результатами якої наказати компанії-розробнику EA Canada привести гру в відповідність до російського законодавства: внести зміни в програмний код або вікову класифікацію цієї інформаційної продукції, і в разі відмови застосувати відповідні заходи обмежувального характеру", - заявив депутат від КПРФ.

Як повідомляв УНН, секс-скандал спровокував кризу в британському футболі.

Українські Національні Новини

Новини Світу