v-rosiyi-spalakh-sibirskoyi-virazki

В чувашії спалах сибірки, інфекцію запідозрили і в підмосков'ї

 • 448531 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. У чувашії спалах сибірської виразки після забою зараженого бика. Ще в кількох людей інфекцію запідозрили у підмосков'ї, пише УНН з посиланням на російську службу ВВС.

Деталі

Спалах сибірської виразки стався минулого тижня в селі старе акташево в цивільському муніципальному окрузі чувашії. Один із мешканців села забив свого зараженого домашнього бика, унаслідок чого заразився сам. Крім того зараження отримали сусід, який допомагав йому, дружина і ще один житель села.

У слідчому комітеті заявляють, що господар бика не показував тварину ветеринару, а також не робив їй обов'язкових щеплень, зокрема від сибірської виразки. М'ясо забитого бика чоловік продав. 

16 березня у старому акташеві ввели карантин, а наступного дня на території всього муніципального округу оголосили режим НС.

За інформацією глави республіки, 130 осіб, які контактували із зараженою сім'єю, перебувають під постійним наглядом. 

Госпіталізації в підмосков'ї

22 березня в росспоживнагляді повідомили, що в московській області з підозрою на сибірську виразку госпіталізували чоловіка, який приїхав із чувашії. Пізніше моз рф уточнили, що в підмосков'ї проходять лікування вже двоє людей з підозрою на сибірську виразку. У четвер, 23 березня, у відомстві повідомили, що попередні аналізи не підтверджують у госпіталізованих діагноз.

За даними Телеграм-каналів, один зі 130 осіб, які контактували із зараженими в чувашії, встиг з'їздити в москву і повернутися. Після приїзду в республіку в нього діагностували сибірську виразку, писав російський паблік Mash.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танзанія підтвердила смерть 5 людей від Марбурзького віруса

Українські Національні Новини

Новини Світу