v-singapuri-viluchili-naybilshiy-rig-nosoroga

В Сінгапурі вилучили найбільший ріг носорога

 • 150765 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Влада Сінгапуру здійснила найбільшу в історії конфіскацію рогу носорога на суму 830 000 доларів у контрабандиста, який прибув з Південної Африки. Про це УНН інформує посилаючись на AFP.

Деталі

Рада національних парків міста-держави заявила, що у двох сумках в сінгапурському аеропорту Чангі було виявлено 20 шматків рогу загальною вагою 34 кг.

Контрабанда була виявлена ​​собаками-шукачами і належала пасажиру, який прямував до Лаосу, повідомило управління, додавши, що підозрюваного було заарештовано.

"Це найбільша на сьогоднішній день конфіскація рогів носорога в Сінгапурі", - йдеться в заяві.

Правління заявило, що на вилучених рогах проводиться генетичне тестування для визначення виду, після чого їх буде знищено, щоб запобігти їх повторній появі на ринку.

Контекст

Носороги перебувають під захистом Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що знаходяться під загрозою зникнення, а міжнародна торгівля їх рогами заборонена.

У деяких частинах Азії роги носорога вважаються символами статусу і мають лікувальні властивості. З них також вирізають прикраси та предмети домашнього вжитку, включаючи гребені, гудзики та пряжки для ременів.

В період з 2018 по 2021 рік в Африці було вбито понад 2700 носорогів, 90 відсотків з яких було вбито в Південній Африці, в основному в національному парку Крюгера.

У Південній Африці мешкає майже 80 відсотків носорогів світу.

Українські Національні Новини

Новини Світу