v-ssha-ogolosili-laureativ-antipremiyi-zolota-malina

В США оголосили лауреатів антипремії "Золота малина"

 • 1385556 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. У США оголосили володарів антипремії «Золота малина». Найгіршим фільмом визнали стрічку про життя Мерилін Монро «Блондинка», картина також перемогла в номінації «Найгірший сценарій», передає УНН.

Деталі

«Найгіршим фільмом» і «Найгіршим сценарієм» (написаним режисером Ендрю Домініком) стала картина про життя Мерилін Монро «Блондинка».

Оргкомітет «Золотої малини» назвав фільм жінконенависницьким, непристойним і брехливим, і що він безсовісно експлуатує пам'ять про покійну Мерилін Монро.

У номінації «Найгірша жіноча роль» організатори визнали переможцями самих себе, адже раніше включили до списку претендентів 12-річну акторку Раян Кіру Армстронг. Вони публічно вибачилися перед акторкою і заявили, що не номінуватимуть неповнолітніх акторів.

Том Генкс став переможцем у двох номінаціях за роль у біографічному фільмі «Елвіс»: найгірший актор другого плану і найгірший екранний дует.

Фільм Marvel про вампірів «Морбіус» отримав дві «Золоті малини»: за найгіршу чоловічу роль за Джареда Лето і найгіршу жіночу роль другого плану у виконанні Адріа Архони.

Переможцем як найгірший римейк став «Піноккіо» від Діснея.

Доповнення

Американська кіноакадемія опублікувала список претендентів на 95-ту премію "Оскар" у 2023 році. Церемонія нагородження відбудеться 12 березня в Лос-Анджелесі.

Українські Національні Новини

УНН Lite