v-ssha-vid-covid-19-pomerli-abo-vazhko-khvorili-mensh-0-01-vaktsinovanikh

В США від COVID-19 померли або важко хворіли менш 0,01% вакцинованих

 • 13269 переглядiв

КИЇВ. 10 серпня. УНН. Менше 0,01 відсотка щеплених від COVID-19 американців потрапили в лікарню або померли в результаті зараження коронавірусом. Про це свідчать дані Центрів з контролю і профілактиці захворювань (CDC), повідомляє у вівторок, 10 серпня, американська медіакомпанія CNN, передає УНН.

Деталі

Згідно з цією статистикою, в США до 2 серпня були повністю вакциновані більше 164 мільйонів чоловік, при цьому серед них зафіксовано лише 1507 випадків смерті (менше 0,001%) від наслідків COVID-19, і лише 7 101 особа (менше 0,005%) був госпіталізований з цим діагнозом.

Таким чином, у понад 99,99% американців, що пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу, не спостерігали важких форм захворювання, при якому необхідна госпіталізація.

Більшість інфікованих після вакцинації - літні люди

Крім того, 74% всіх зареєстрованих випадків інфікування коронавірусом після вакцинації були серед літніх людей у ​​віці 65 років і старше, а в кожному п'ятому з зареєстрованих летальних випадків причиною смерті був не саме COVID-19, а щось інше, навіть якщо у цих людей спостерігалося зараження після вакцинації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США збираються вводити додаткову дозу вакцини від COVID-19 людям з ослабленим імунітетом

У дослідженні CDC враховувалися тільки випадки госпіталізації або смерті з зафіксованої у пацієнта з коронавірусною інфекцією після повної вакцинації.

Стратегії боротьби з коронавірусом в США загрожує провал

Раніше, 8 серпня, керівник Національного інституту охорони здоров'я США Френсіс Коллінз попередив про можливий провал стратегії боротьби з коронавірусом в США в зв'язку з недостатньо ефективною кампанією вакцинації. Днем раніше приріст заражень SARS-CoV-2 в країні вперше з лютого подолав позначку в 100 тисяч випадків. В останні тижні в США поширюється більш заразний дельта-варіант вірусу.

Українські Національні Новини

COVID-19