v-ssha-zaareshtuvali-dvokh-amerikantsiv-cherez-peredachu-aviatsiynikh-tekhnologiy-do-rf

В США заарештували двох американців через передачу авіаційних технологій до рф

 • 2033493 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. У Сполучених Штатах Америки заарештували двох американців за звинуваченням у передбачуваній схемі відправлення авіаційних технологій до росії, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

59-річний Сиріл Буяновський і 55-річний Дуглас Робертсон звинувачуються в змові з метою обійти закон США про експорт, шляхом продажу авіоніки.

Двоє чоловіків ремонтували та відвантажували техніку під назвою своєї фірми KanRus Trading Company, надававши неправдиву інформацію про експорт. В рахунку-фактурі Німеччина була вказана як кінцевий пункт призначення для відремонтованого обладнання.

У лютому, після того, як влада США затримала партію авіоніки, Міністерство торгівлі США повідомило чоловікам, що їм потрібна ліцензія на експорт обладнання. Таким чином, починаючи з травня та до липня вони нелегально переправляли техніку через Вірменію та Кіпр.

Підсудних звинувачують у змові, експорті контрольованих товарів без ліцензії, фальсифікації та ненаданні інформації про експорт, а також контрабанді товарів з порушенням законодавства США. Якщо їх визнають винними, чоловікам загрожує до 20 років позбавлення волі.

Доповнення

Авіоніка охоплює системи зв'язку, навігації, управління польотом та виявлення загроз, якими оснащені літаки.

Українські Національні Новини

Політика