v-sudanskiy-provintsiyi-darfur-vnaslidok-mizhpleminnogo-nasilstva-zaginuli-24-osobi

В суданській провінції Дарфур внаслідок міжплемінного насильства загинули 24 особи

 • 11350 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Внаслідок міжплемінних зіткнень в суданській провінції Дарфур загинули щонайменше 24 особи. Це останній випадок міжобщинного насильства, який вразив охоплений конфліктом регіон. Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Бойові дії переросли із фінансової суперечки між двома чоловіками у таборі для переміщених осіб у районі Крейнік, провінції Західний Дарфур.

Арабські ополченці, відомі як "Джанджавід", напали на табір, підпалили і пограбували його майно. Щонайменше 35 людей отримали поранення.

Табір розташований на схід від столиці провінції Генени, і в ньому мешкають переміщені особи з африканського племені масаліт, які були змушені покинути свої будинки під час конфлікту в Дарфурі.

Доповнення

Минулого місяця земельна суперечка в районі Джебель-Мун призвела до кривавих зіткнень, внаслідок яких не менше 17 людей загинули та ще 12 отримали поранення.

За даними Суданського комітету лікарів, у сусідній провінції Південний Дарфур внаслідок зіткнень між племенами за останні два місяці у місті Тавіла загинуло щонайменше 45 людей.

Такі сутички є серйозною проблемою для зусиль перехідної влади Судану щодо припинення десятирічних повстань у деяких районах, таких як зруйнований війною Дарфур. Судан переживає перехід до демократії після того, як народне повстання у квітні 2019 року повалило диктатора Омара аль-Башира.

Українські Національні Новини

Новини Світу