v-sushkevich-problema-pereselentsiv-z-invalidnistyu-maye-stati-proiritetom-dlya-uryadu

В.Сушкевич: проблема переселенців з інвалідністю має стати проіритетом для уряду

 • 7848 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. На сьогодні одним з найпринциповіших питань для уряду має стати проблема внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю, тому уряд має займатися диференціацією таких людей з інвалідністю. Про це заявив Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, передає кореспондент УНН.

"Я вважаю, що сьогодні одна з принципових, найстрашніших проблем людей з інвалідністю в Україні - у людей з інвалідністю внутрішньо переміщених осіб. Уявіть собі, вас просто з вашої рідної хати перекинули в Рівненську, Івано-Франківську, Дніпропетровську, в інші області і ви - безхатченко, ви десь живете і не маєте ні сусідів, ні родичів, нікого. І видається допомога десь трошки більше 1 тисячі гривень. Взяти людину, яка має ампутацію всіх кінцівок, або лежачих групи А і взяти хлопця, який ходить з паличкою – у них однакова фінансова допомога від держави. Це жахливо. 1000 гривень і лежачому бути без дому, без всяких варіантів допомоги – диференціація повинна бути", - сказав В.Сушкевич.

Він зазначив, що Мінсоцполітики розробило відповідний документ.

"І те, що сьогодні є внутрішньо переміщена особа з інвалідністю цій проблемі надати якийсь пріоритет. Тим більше, що документ такий є", - зазначив він.

Українські Національні Новини

Політика