v-turechchini-anonsuvali-peregovori-schodo-eksportu-ukrayinskogo-zerna-mizh-ukrayinoyu-rosiyeyu-ta-oon

В Туреччині анонсували переговори щодо експорту українського зерна між Україною, росією та ООН

 • 109372 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. В Туреччині анонсували переговори щодо експорту українського зерна між Україною, росією та ООН. Переговори пройдуть у Стамбулі. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN Türk.

Деталі

За останніми даними, у Стамбулі відбудеться 4 саміт з евакуації зерна в Україні. 

Як йдеться у повідомленні, у зустрічі візьмуть участь представники росії, України та ООН. Очікується, що зустріч відбудеться найближчими днями.

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калін прокоментував дипломатичну діяльність Туреччини з відвантаження зерна з України через протоку Босфор, яка під контролем Туреччини.

Цитата

"Наразі транспортування зернових продуктів через порти Чорного та Азовського морів на міжнародний ринок через протоку розглядається як найбільш розумний і можливий варіант як економічно, так і фізично. У цьому напрямку, безумовно, українська сторона має роботу з розмінування в одеських портах, але натомість є певні законні очікування безпеки, що російські кораблі не заходитимуть у ці порти.

Крім того, тривають наші консультації щодо координації відправлення та прибуття цих кораблів, а також механізму, який буде створено між Туреччиною, Україною, росією та ООН, щоб контролювати та здійснювати цю координацію", - заявив Калін.

Також речник президента Туреччини додав, що "навіть якщо сторони домовляться, то, ймовірно, знадобиться ще 3-5 тижнів, щоб розпочати цю операцію".

Додамо

МЗС Туреччини анонсувало визіт сергія лаврова до країни - 8 червня.

Нагадаємо

Посол України заявив, що Туреччина купує в росії крадене українське зерно.

Українські Національні Новини

Новини Світу