v-ugorschini-ne-budut-puskati-aktivistiv-lgbt-do-shkil

В Угорщині не будуть пускати активістів ЛГБТ до шкіл

 • 21328 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив у четвер, що зусилля ЄС змусити Угорщину відмовитись від нового закону про заборону пропаганди гомосексуалізму в школах будуть марними. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

За словами Орбана, його уряд не дозволить активістам ЛГБТ відвідувати школи.

Правий лідер виступав в день вступу в силу нового закону. Він забороняє школам використовувати матеріали, що пропагують гомосексуалізм і зміну статі, і забороняє дітям до 18 років показувати порнографічні матеріали.

Він також пропонує скласти список груп, яким дозволено проводити заняття зі статевого виховання в школах.

Виконавчий директор Європейського союзу Урсула фон дер Ляйен в середу попередила члена ЄС Угорщину, що вона повинна скасувати закон, інакше закон ЄС вступить в повну силу.

Але Орбан сказав, що тільки Угорщина має право вирішувати, як виховувати і навчати дітей.

Закон, який, на думку критиків, помилково об'єднує педофілію з проблемами ЛГБТ викликав протести в Угорщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мадриді відбувся масштабний гей-парад

Правозахисні організації закликали партію Орбана "Фідес" відкликати законопроект. Європейська комісія почала розслідування з цього приводу.

"Європейський парламент і Європейська комісія хочуть, щоб ми дозволяли ЛГБТ-активістам та організаціям відвідувати дитячі садки і школи. Угорщина цього не хоче", - написав Орбан на своїй офіційній сторінці в Facebook.

За його словами, мова йде про національний суверенітет.

Доповнення

Опозиційна партія Jobbik також підтримала законопроект в парламенті.

У четвер неурядові організації Amnesty International та Hatter Society в знак протесту проти закону запустили величезну повітряну кулю кольору веселки в формі серця над будівлею парламенту Угорщини.

"Його мета - стерти ЛГБТ з громадської сфери", - заявив журналістам Девід Віг, директор Amnesty International в Угорщині.

Він додав, що вони не будуть дотримуватися нового закону і не змінюватимуть своїх освітніх програм.

Що було раніше

В Угорщині 7 липня набрав чинності суперечливий закон, який забороняє “демонструвати або пропагувати” гомосексуалізм або зміну статі в телевізійних шоу, фільмах та програмах сексуального виховання для дітей у школах.

Українські Національні Новини

Новини Світу