v-ugorschini-poyasnili-zmini-nazvi-svogo-upovnovazhenogo-po-zakarpattyu

В Угорщині пояснили зміну назви посади свого уповноваженого "по Закарпаттю"

 • 12665 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у п’ятницю, 31 серпня підтвердив, що угорська сторона не наполягатиме на збереженні назви посади міністерського уповноваженого Іштвана Ґрежі, "відповідального" за Закарпаття. Про це міністр заявив, перебуваючи в робочій поїздці у Відні, передає УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

"Для уряду Угорщини важливий розвиток Закарпаття. Очевидно, що для цього є потреба в бюджетному джерелі, яке забезпечує Угорщина. Однак, на жаль, український уряд через важко збагненні причини всілякими засобами перешкоджає надходженню коштів із цього джерела. Саме тепер вони причепилися до титулу Іштвана Ґрежі. Якщо ціною допомоги Закарпаттю є зміна назви посади міністерського уповноваженого, тоді ми це зробимо", – сказав Сійярто.

Як повідомляв УНН, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у п’ятницю розповів про свою розмову зі своїм угорським колегою Петером Сійярто. За словами українського міністра, Угорщина змінить назву свого уповноваженого "по Закарпаттю".

Нагадаємо, раніше Україна вручила ноту угорському дипломату з вимогою надати офіційні роз’яснення у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну. До сфери компетенції уповноваженого було віднесено частину суверенної території України.

Українські Національні Новини

Політика