v-ukrai-ni-z-pochatku-roku-povidomleno-pro-pidozru-u-katuvanni-pyatom-politsei-skim

В Україні з початку року повідомлено про підозру у катуванні п’ятьом поліцейським

 • 15320 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. В Україні з початку цього року повідомлено про підозру у катуванні п’ятьом поліцейським. Про це журналісту УНН повідомили у відповідь на запит в пресслужбі Департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України.

“...з початку 2020 року повідомлення про підозру в учиненні в поточному та попередніх роках кримінального правопорушення, передбаченого... ст. 127 (Катування) КК України — 5 поліцейським”, — йдеться у відповіді на запит.

Нагадаємо, як повідомили раніше правоохоронці, у ніч з 23 на 24 травня 2020 року правоохоронці у своєму службовому кабінеті з застосуванням насильства кілька разів заґвалтували жінку, яку викликали до відділення поліції як свідка. Крім цього, правоохоронці побили чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції та погрожували потерпілому зґвалтуванням, ставили його на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. За цими фактами розпочалось досудове розслідування.

Нагадаємо, в Україні протягом січня-липня 2020 року обліковано 88 кримінальних проваджень щодо катування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП