v-ukraini-300-tysiach-ditei-ne-mozhut-normalno-navchatysia-bo-ne-maiut-vlasnoho-noutbuka-fedorov

В Україні 300 тисяч дітей не можуть нормально навчатися, бо не мають власного ноутбука - Федоров

 • 21240 переглядiв

Загалом школам було передано 178 945 девайсів, які включають ноутбуки та планшети. Наразі цифрових пристроїв потребує 361 560 учнів, а також 68 881 вчитель.

Наразі в Україні 300 тисяч дітей не можуть нормально навчатися, бо не мають власного ноутбука. Тому в рамках Коаліції девайсів українським школярам UNICEF передав майже 39 тисяч ноутбуків. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі

UNICEF передав українським школярам майже 39 тисяч ноутбуків. В Україні 300 тисяч дітей не можуть нормально навчатися, бо не мають власного ноутбука. Освіта - базове право дітей, доступ до неї має бути попри все. Девайси від UNICEF розподілять між дітьми із вразливих категорій населення: переселенцями, дітьми з інвалідністю, з малозабезпечених сімей, дітьми, позбавленими батьківського піклування

- повідомив Федоров.

Він зазначив, що техніку отримають учні середніх та старших класів із Запорізької, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.

Загалом у межах Коаліції девайсів українським школярам передали понад 45 тисячі девайсів

- додав Федоров.

На сайті Міністерства освіти та науки вказується, що загалом школам було передано 178 945 девайсів, які включають ноутбуки та планшети.

Зазначається, що наразі 361 560 учнів потребує цифрових пристроїв, а також 68 881 вчитель.

Нагадаємо

В березні компанія Amazon передала близько 6 000 планшетів та електронних книг українським школярам у регіонах, де через війну учні вчаться дистанційно або у форматі змішаного навчання.