v-ukraini-nehoda-zalyshyla-bez-svitla-36-naselenykh-punktiv-na-kharkivshchyni-diiut-hrafiky-enerhetyky

В Україні негода залишила без світла 36 населених пунктів, на Харківщині діють графіки - енергетики

 • 24179 переглядiв

Через негоду було знеструмлено 36 населених пунктів у Житомирській та Хмельницькій областях, є відключення та обмеження у кількох областях, включаючи Харківську, де погодинні відключення торкнулися близько 240 000 споживачів.

В Україні негода знеструмила 36 населених пунктів в 2 областях. У Харківській області діють погодинні графіки відключення електрики. Українців закликають ощадливо споживати електроенергію з 19:00 до 22:00. Про це повідомили у понеділок НЕК "Укренерго" та Міненерго, пише УНН.

Деталі

"Минулої доби через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області, обмеження діють і сьогодні", - повідомили у Міненерго.

За даними Укренерго, на Харківщині графіки погодинних відключень застосовані з 06:55. Знеструмлено близько 240 тисяч споживачів. 

В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались. Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 в Укренерго закликали обмежити користування потужними енергоємними приладами.

"На Криворіжжі продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів", - зазначили в Укренерго.

Як зазначили в НЕК, на електростанціях виведено в планові та аварійні ремонти три енергоблоки.

За інформацією Міненерго, через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ. Наразі енергосистема України працює стабільно та збалансовано, зазначили у міністерстві.

Наслідки обстрілів

"Сьогодні вранці під час виконання робіт автомобіль бригади АТ "Чернігівобленерго" наїхав на вибуховий пристрій. Два електромонтери отримали поранення. На місце викликано поліцію, обставини з'ясовуються", - повідомили у Міненерго.

На Чернігівщині вранці автівка РЕМ підірвалась на вибухівці: двох людей госпіталізували 15.04.24, 08:50 • [views_0]

Знеструмлення

За даними міністерства, через технічні причини відключалось обладнання на високовольтній підстанції на Миколаївщині, внаслідок чого знеструмлювались побутові споживачі – їх заживлено.

Через відключення високовольтної повітряної лінії знеструмилась підстанція у Чернігівській області. Без електроенергії залишились побутові споживачі та промисловість. Усіх заживлено, додали у Міненерго.

Через погодні умови, за даними Укренерго, знеструмлено 36 населених пунктів в Житомирській та Хмельницькій областях. Ремонтні бригади працюють над відновленням живлення споживачів. 

На Одещині тривають роботи з відновлення енергопостачання після пожежі на високовольтному обладнанні на території області. На ранок знеструмленими залишаються 2 населені пункти. 

З інших причин на ранок знеструмлено 416 населених пунктів.

Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі незначною мірою знизився і становить 15,47 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції. Усі блоки тимчасово окупованої станції перебувають у стані "холодний зупин", - повідомили у Міненерго.

Імпорт та експорт

"Імпорт: протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 9 242 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 288 МВт. Експорт не заплановано", - зазначили в Укренерго.