v-ukrainy-ye-poloneni-naimantsi-z-4-krain-svitu

В України є полонені найманці з 4 країн світу

 • 30310 переглядiв

Україна захопила в полон найманців із Сомалі, Сьєрра-Леоне, Куби та Непалу, а на боці Росії воює значна кількість громадян Індії, за словами українського чиновника.

Громадяни Сомалі, Сьєрра-Леоне, Куби та Непалу знаходяться у українському полоні, про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко, передає кореспондент УНН.

Зараз репрезентативно в нас є чотири країни, але, звісно, що ми не оприлюднюємо зараз загальну кількість

- каже Яценко.

За його словами всі ці найманці - це просто вибірка, адже завтра в полон можуть потрапити громадяни інших країн. Також він додав, що відомо про значну кількість громадян Індії на фронті з боку росії.

Ми зацікавлені в тому, щоб цих громадян не було на фронті. Щоб вони не мали шансу вбити чи покалічити українського громадянина, як цивільного, так і військовослужбовця

- сказав Петро Яценко.

Також він додав,що у разі зацікавленості урядів цих країн повернути своїх громадян, Україна буде шукати шляхи для того, щоб проводити перемовини з їхнього звільнення. Нагадаємо Комісія ООН виявила нові докази широкомасштабних порушень прав людини та воєнних злочинів з боку російських сил в Україні, включаючи невибіркові напади на цивільне населення, тортури, зґвалтування та незаконне вивезення дітей.