v-ukrayini-blizko-900-prokuroriv-ne-proyshli-atestatsiyu

В Україні близько 900 прокурорів не пройшли атестацію

 • 19294 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. В Україні 878 прокурорів не пройшли атестацію, найгірший результат у прокуратурі Дніпропетровської області. Про це з посиланням на звіт Генпрокурора Ірини Венедіктової про перший місяць роботи нових обласних прокуратур повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора, передає УНН.

“Загалом атестацію успішно пройшли 2483 прокурори регіональних прокуратур, 878 прокурорів — ні. Найкращий результат показала прокуратура Хмельницької області — 88% атестованих прокурорів, найбільше тих, хто не склав — 32% у прокуратурі Дніпропетровської області”, — сказано у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набір на прокурорів з-поза системи: в Офісі Генпрокурора "відсіяли" 89% претендентів

Зазначається, що одним із головних завдань було також підвищення довіри до прокуратури. Так, починаючи з березня до кримінальної відповідальності було притягнуто 21 правоохоронця, більшість з них — за корупцію.

Нагадаємо, що Генпрокурор Ірина Венедіктова заявляла про те, що до Нового року вони закінчать атестацію місцевих прокуратур.

Також повідомлялося, що Венедіктова обговорила з тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін перебіг реформи прокуратури

Українські Національні Новини

Політика