v-ukrayini-bude-5g-mintsifri-pidpisalo-memorandum-pro-spivpratsyu-z-latviyeyu

В Україні буде 5G: Мінцифри підписало меморандум про співпрацю з Латвією

 • 335169 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Міністерство цифрової трансформації працює над запуском 5G в Україні. Для впровадження повноцінної роботи швидкісного зв’язку міністерство підписало меморандум про співпрацю з Міністерством транспорту Латвії. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Цитата

“Домовилися про спільну роботу над упровадженням 5G в Україні, підтримкою мобільних операторів та відновленням широкосмугового інтернету. ... Дякую Міністру транспорту Латвійської Республіки Каспарсу Брішкенсу. Попереду багато спільної роботи”, — написав у своєму телеграм каналі Михайло Федоров.

Деталі

Очільник Мінцифри наголосив, що Латвія — це країна, що одна з перших у Європі запустила загальнодоступний 5G. Тож не дарма саме латвійці допомогатимуть Україні у впровадженні швидкісного інтернету.

На думку Федорова, Україна потребує більше інновацій у телеком-інфраструктурі, аби не відставати від світових трендів і забезпечувати українців якісним зв’язком та інтернетом.

Співпраця із Латвією має сприяти швидшій інтеграції України до європейської цифрової екосистеми та має на меті допомогти побудувати технологічну телеком-інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон підтвердив інформацію про угоду з Маском щодо надання зв’язку Starlink Україні

Нагадаємо

Раніше УНН писав про те, що українські мобільні оператори досі не готові до блекаутів. Про це заявили у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКЕК)

Українські Національні Новини

Політика