v-ukrayini-bulo-zareyestrovano-blizko-20-vipadkiv-pidozri-na-noviy-koronavirus

В Україні було зареєстровано близько 20 випадків підозри на новий коронавірус

 • 21018 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. В Україні було зареєстровано близько 20 випадків підозри на новий коронавірус, всі вони виключені. Про це сказав заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко, під час круглого столу "Коронавірус. Соціальний та економічний вимір", передає УНН.

"Близько 20 випадків підозри на коронавірус в Україні було. Вони виключені. Є алгоритм дій, який доведений до кожної лікарні, до кожного лікаря. Відбирається біологічний матеріал, передається до вірусологічної лабораторії. Вірусологічна лабораторія, на сьогоднішній день, встановлює, чи це не є грип, або інші грипоподібні захворювання, до яких в нас є тест-системи в тих вірусологічних лабораторіях, потім якщо не встановлено діагноз, наприклад, в вірусологічні лабораторії Львівської області – передається до Центру громадського здоров’я в місто Київ, і тут є діагностикуми для коронавірусу. І тут ми безпосередньо тестуємо, чи є це коронавірус", - сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що в цей період хворий ізольований в окремій палаті і з ним поводяться, як з хворим на коронавірус.

"Найближчим часом очікується нова партія тест-діагностиків, які будуть в кожній області в вірусологічній лабораторії. Питання готовності. Немає чому панікувати, це розрахований процес, жодного випадку немає. Зараз достатньо діагностиків для тестування тих випадків і підозр, коли буде поширення – країна буде готова, бо поступово партії виробляться на заводах, діагностикуми, і надходять на територію України. Тому ми вже наступного тижня нових 30 діагностикумів для тисячі зразків дослідження отримаємо. В подальшому, знову ж таки, будуть приходити", - додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, Україна очікує ще 1,5 тисячі тест-систем для виявлення смертельного коронавірусу.

Українські Національні Новини

Суспільство