v-ukrayini-chergoviy-spalakh-koru

В Україні черговий спалах кору

 • 12425 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Спалах кору зареєстровано у селі Сопачі у Рівненській області, де захворіло щонайменше 14 людей. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації.

"Спалах кору зареєстровано у селі Сопачі Володимирецького району. Тут захворіло 14 осіб, тринадцять з яких – діти. Шестеро людей госпіталізовано до спеціалізованої медико-санітарної частини м. Вараш. Їх стан стабільний", - цитує управління слова директора КНП "Володимирецький районний ЦПМСД" Олександра Волочнюка.

Управління охорони здоров'я виділило Володимирецькому ЦПМСД для проведення щеплення проти кору за епідпоказами 1000 доз вакцини КПК.

Загалом в області зареєстровано 1112 випадків захворювань на кір. З них 746 – це діти від нуля до 17-ти років. Спеціалісти наголошують, що найбільше хворіють діти від 4 до 14 років. Серед захворілих 708 осіб не були щеплені або мали лише одне щеплення проти кору, зазначила спеціаліст управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Людмила Яценя.

Нагадаємо, кількість хворих на кір в селі Шевченківське Кілійської об’єднаної територіальної громади в Одеській області зросла до 78 осіб.

МОЗ збиралося до кінця тижня вирішити, чи є в Україні епідемія кору.

Українські Національні Новини

Суспільство