v-ukrayini-deokupovano-918-naselenikh-punktiv

В Україні деокуповано 918 населених пунктів

 • 150140 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні розповів, що в Україні від російських окупантів визволені 918 населених пунктів, у 338 з них розпочали роботу гуманітарні штаби, інформує УНН.

Цитата

"Триває відновлення нормального життя у тих наших областях і районах, звідки вигнали окупантів. Обсяг робіт – дійсно колосальний. Деокуповано вже 918 населених пунктів різного масштабу, але однаково значущих для нас, для України. Проводимо розмінування. Відновлюємо постачання електрики, води та газу. Відновлюємо роботу поліції, пошти, структур державної та місцевої влади", - зазначив Зеленський.

Деталі

Повідомляється, що на території 338 звільнених населених пунктів розпочато роботу гуманітарних штабів.

"Поновлюємо надання регулярної та екстреної медичної допомоги, роботу освітніх структур – там, де це справді можливо", - наголосив президент.

Загалом на цей день російські війська зруйнували або пошкодили вже 1018 освітніх закладів по всій нашій країні.

"Почали відновлення доріг та залізничного сполучення. Зокрема, від завтра відновиться залізничне сполучення з Черніговом та Ніжином. Вже курсують потяги між містами Сумської області. Команди Укравтодору та Укрзалізниці працюють достатньо ефективно, і я вдячний їм за цю швидкість. За те, що повертають людям відчуття нормальності життя, яке окупанти намагалися знищити назавжди", - додав він.

Нагадаємо 

4/5 від усіх українських підприємств вже повернулися до роботи.

Українські Національні Новини

Суспільство