v-ukrayini-dozvolili-bez-chasovikh-obmezhen-pokazuvati-filmi-18

В Україні дозволили без часових обмежень показувати фільми "18+"

 • 28406 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. В Україні зняли часові обмеження на покази фільмів з індексом "18", що надасть можливість глядачам у кінотеатрах переглядати такі стрічки у будь-який час доби. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу уряду.

"3 жовтня Кабмін ухвалив рішення щодо скасування часових обмежень демонстрування фільмів з індексом "18", що в свою чергу сприятиме урізноманітненню вечірніх сеансів у кінотеатрах та запровадженню прогресивного демонстраційного досвіду зарубіжного кіно в Україні", - повідомили в уряді.

Як зазначається, рішенням вносяться відповідні зміни до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, згідно з яким демонстрування фільмів кіновидовищними закладами з індексом "18" можливе з 18:00 до 6:00 і забороняється особам віком до 18 років. "Існуюче подвійне регулювання одного і того ж аспекту кінодемонстрування призводило до надмірного обмеження доступу глядача до фільмів (в тому числі українського виробництва) з означеним вище індексом. Недопущення осіб віком до 18 років на перегляд фільмів з індексом "18" має контролюватися суб’єктами підприємницької діяльності – кінодемонстраторами, а не обмеженням часу показу фільмів", - пояснили в уряді.

"Очікується, що зняття подвійного регулювання одного і того ж аспекту кінодемонстрування матиме позитивний вплив на ринкове середовище, надасть можливість глядачам переглядати фільми з означеним вище індексом у будь-який час доби, що приведе до формування сталої тенденції урізноманітнення кінотеатрального дозвілля поціновувачів національного та іноземного кінопродукту", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, київський кінотеатр "Кінопанорама" закривається з жовтня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС та НАТО зробили заяву щодо кібератак Росії на ОЗХЗ

     • 14198 переглядiв

    Балух може вийти на свободу вже через рік - адвокат

     • 9424 переглядiв