v-ukrayini-dozvolili-skliti-balkoni-na-etapi-budivnitstva

В Україні дозволили склити балкони на етапі будівництва

 • 13719 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. З 1 жовтня набрали чинності зміни у державні будівельні норми, які дозволили передбачити скління балконів в багатоповерхових домах на етапі будівництва. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Лев Парцхаладзе у Facebook, передає УНН.

"З 1 жовтня в дію вступили зміни у державні будівельні норми (ДБН) щодо проектування житлових будинків, які дозволяють при проектуванні багатоповерхівок передбачати скління балконів та лоджій", - зазначив заступник міністра.

За його словами, таке нововведення дозволить позбутися "радянської звички" щодо самовільного засклення балконів. Крім того, нова норма дозволить покращити зовнішній вигляд будівель і українських міст в цілому більш естетичними.

Відповідно до нововведення, скління дозволено на балконах та лоджіях з шириною не менше 1,2 м. При цьому площа скління має становити не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна повинні влаштовуватися з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчинятися на бік балкона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кушнір: частка будівництва у ВВП значно нижче потенціалу

Вони поширюються на нове будівництво та реконструкцію житлових будинків.

При цьому чиновник нагадав, що відповідно до старих норм, при проектуванні передбачалось скління балконів тільки на 1-3 поверхах, тому деякі жителі багатоповерхівок робили це самостійно.

Це призводило до того, що балкони були засклені в різнобій, а будинки отримували ще й "жахливі прибудови", які, до того ж, загрожували безпеці перехожих.

Нагадаємо, за підсумками січня-серпня 2018 року, в Україні вже виконано будівельних робіт на 73,2 млрд грн. Індекс будівельної продукції проти аналогічного періоду 2017 року становив 105,7%.

Українські Національні Новини

Суспільство