v-ukrayini-funktsionuye-ukrayinsko-nimetskiy-gumanitarniy-fond-v-nomu-mozhna-otrimati-abo-nadati-pidtrimku-nuzhdennim

В Україні функціонує українсько-німецький гуманітарний фонд: в ньому можна отримати або надати підтримку нужденним

 • 736163 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. В Україні активно функціонує українсько-німецький гуманітарний фонд, основний напрям якого - надавати адресну допомогу вимушеним переселенцям, постраждалим від воєнних дій українцям та іншим нужденним громадянам, передає кореспондент УНН.

Деталі

Українсько-німецький гуманітарний фонд повністю базується в Україні, має свої склади, де формуються продуктові набори, та логістичну транспортно-волонтерську сітку.

В діяльність гуманітарного фонду входить :

- доставка, прийом, сортування та розподіл гуманітарної допомоги;

- розселення, облаштування місць перебування тимчасово внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від російської агресії, зокрема, облаштування гуртожитків, баз тощо;

- замовлення та постачання товарів першої необхідності, медичного обладнання, медичних препаратів, ліків,продовольчих товарів, одягу;

- психологічна допомога та підтримка осіб, які її потребують, групою мобільних психологів;

- юридична підтримка;

- товари для дітей;

- організація та забезпечення повноцінного функцінування логістичних складів у різних точках України;

- швейне виробництво із забезпечення осіб речами першої необхідності; 

- правозахист, юридичний супровід та допомога;

- забезпечення інших першочергових потреб постраждалих осіб.

Контекст

Українсько-німецький гуманітарний фонд діє в Україні понад 10 років, його заснував український правозахисник Артем Шамрай спільно з партнером з Німеччини Райнером Ліндреном, що дає можливість фонду отримувати і передавати потребуючим якісну гуманітарну допомогу з Європи.

Цитата

"Ми і до цих важких часів займалися цілком і повністю допомогою соціально-незабезпеченим верствам населення, а з початком російського вторгнення в Україну ми прийняли рішення повністю зосередитися на допомозі постраждалим саме від війни. Ми і надаємо гуманітарну допомогу, і надаємо тимчасове житло переселенцям, і навіть юридично супроводжуємо внутрішньо переміщених осіб, оскільки багато з них з собою не мають навіть паспорта. І коли Україна переможе та закінчаться ці страшні часи, ми продовжуватимемо допомогати нужденним. Людям ще довго потрібна буде наша підтримка, тому що багато хто з них, на жаль, втратив останнє від ворожої ракети. І все, що у них зараз є, - це надія на нас, а ми - сильні, хтось же має бути сильним. Тому зібрали всі свої ресурси в кулак і не полишаємо жодного з наших підопічних" - каже співзасновник фонду Артем Шамрай.

Додамо

У фонду є сайт, де можна зареєструватися і долучитися до команди з допомоги нужденним.

Також можна слідкувати за відеозвітами роботи фонду та за постами з корисними порадами для вимушених переселенців на Фейсбук-сторінці фонду.

Українські Національні Новини

Суспільство