v-ukrayini-gotovi-12-tis-lizhok-v-infektsiynikh-statsionarakh-dlya-khvorikh-na-noviy-koronavirus-moz

В Україні готові 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах для хворих на новий коронавірус – МОЗ

 • 13225 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Українська система охорони здоров’я готова приймати хворих на коронавірус, для них є близько 12 тис. ліжок в інфекційних відділеннях. Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗ та прикордонників щодо протидії коронавірусу, передає кореспондент УНН.

"Система охорони здоров’я готова прийняти випадки хворих з коронавірусною інфекцією і надати якісну медичну допомогу. Ми говоримо про випадки, ми маємо сьогодні близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, близько 2 тис. лікарів-інфекціоністів, біля 5 тисяч середнього медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях. Ми маємо також інфекційні бокси, з розумінням того, що інфекційні бокси використовують тільки на початкових стадіях розвитку спалаху або епідемії. В подальшому використання і утримування хворих в інфекційних боксах недоцільно, для цього перепрофільовуються інші відділення закладів охорони здоров’я і надається медична допомога в звичайному режимі", - сказав Віктор Ляшко.

Він додав, що вони проаналізували кількість важких випадків захворювання – 20% серед хворих, і лише 3% потребують реанімаційних заходів.

"Сьогодні в Україні є можливість і спроможність надавати таку медичну допомогу у відділеннях інтенсивної терапії, в реанімаційних відділеннях", - заявив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в Україні всі області готові до можливого виявлення нового коронавірусу COVID-19, також відповідні служби мобілізовані для недопущення його поширення.

Українські Національні Новини

Політика