v-ukrayini-khochut-zminiti-umovi-karantinu-u-radu-vneseno-zakonoproekt

В Україні хочуть змінити умови карантину: в Раду внесено законопроект

 • 33108 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Народні депутати 6 січня внесли до парламенту законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання запровадження карантину. Про це свідчать дані з картки законопроекту, пише УНН.

Деталі

Проект закону №6508, зокрема, передбачає, що карантин встановлює Кабінет Міністрів на строк, який не перевищує двох місяців, і його можуть подовжити у разі несприятливої епідемічної ситуації.

Відповідно до запропонованих змін, карантин на території, яка розташована у межах більше ніж шести областей (зокрема Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя) запроваджує уряд за погодженням із Радою національної безпеки і оборони України.

Також законопроект пропонує внести зміни, якими зокрема розширюється компетенція РНБО в частині погодження встановлення урядом карантину на території, яка розташована у межах більше ніж шести областей (зокрема Автономної Республіки Крим, міст Києва та Севастополя).

10 серпня законопроект передали на розгляд профільного комітету.

Додамо

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевели у форму адаптивного.

У межах адаптивного карантину регіони позначають кольорами — зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації.

За "кольором" регіону різняться й обмежувальні заходи.

Зелений рівень передбачає мінімальні обмеження.

Жовтий рівень — за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину.

Помаранчевий рівень — встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації.

Червоний рівень — передбачає жорсткіші обмеження, як це було під час січневого "локдауну".

Українські Національні Новини

Суспільство