v-ukrayini-likviduvali-merezhu-rosiyskoyi-agenturi-yaka-koriguvala-raketni-udari-po-slovyansku-bakhmutu-i-kramatorsku

Коригували удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську: викрито агентуру рф

 • 142626 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Служба безпеки України під час контрдиверсійної "зачистки" прифронтових районів сходу України нейтралізувала російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську, передає УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"Зловмисники розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони нашої держави на території Донеччини, зокрема в районах Слов’янська, Бахмуту і Краматорська. Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням фото-, відеофіксації. Зібрані відомості передавали представникам спецслужб рф через заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали, додаючи геолокації", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Передану інформацію ворог використовував для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту.

До складу агентурної мережі входило п’ятеро місцевих жителів, яких завербували російські спецслужби. Вони діяли автономно і підтримували комунікацію через "зв’язкових" – двох учасників терористичної організації "днр".

Під час обшуків правоохоронці виявили в агентів комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Затриманим повідомлено про підозру. Щодо чотирьох підозрюваних СБУ передала обвинувальні акти в суд.

Доповнення 

Служба безпеки України під час спецоперації у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях, затримала 19 російських агентів, які коригували ракетні обстріли українських міст і розвідували позиції підрозділів ЗСУ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП