v-ukrayini-mozhut-prodovzhiti-viplati-vpo-rodinam-iz-malolitnimi-ditmi-u-regionakh-de-ne-pratsyuyut-ditsadki

В Україні можуть продовжити виплати ВПО родинам із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитсадки

 • 61108 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Віцепрем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук запропонувала ще на пів року продовжити виплати внутрішньо переміщеним родинам із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитячі садки. Про це повідомляє УНН із посиланням на Мінреінтеграції.

Деталі

Йдеться про щомісячну державну допомогу на проживання, яка становить 3 тисячі гривень особам з інвалідністю й дітям і 2 тисячі гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб.

Зазначається, що на гарячі лінії відомства телефонують жінки-ВПО з малолітніми дітьми, які мешкають у регіонах, де не працюють дитячі садочки. Жінки пояснюють, що у зв’язку з цим не можуть вийти на роботу.

Ця тема обговорювалася на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО, яке відбулося під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

Наразі відповідно до постанови КМУ № 332 для родин з-поміж вразливих категорій населення допомога може бути призначена сім’ї ще на один шестимісячний період, якщо у родині є:

  • діти з інвалідністю;
  • особи, які доглядають за особою з інвалідністю;
  • особи пенсійного віку;
  • особи, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • неповнолітні та малолітні діти, які прибули без супроводу законного представника;
  • якщо сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 4 прожиткових мінімумів.

Віцепрем’єрка запропонувала розширити перелік категорій незахищених верств населення, яким будуть продовжені виплати ВПО ще на пів року.

Цитата

«Зокрема, я пропоную продовжити такі виплати родинам переселенців із малолітніми дітьми у регіонах, де не працюють дитячі садочки. Маємо підтримати наших людей, які потрапили у складні життєві обставини внаслідок збройної агресії», – зазначила Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щонайменше 40% ВПО живуть лише на виплати від держави - Верещук 

Українські Національні Новини

Суспільство