v-ukrayini-na-aviabuduvannya-vidilyatimut-priblizno-2-mlrd-grn-na-rik-shmigal

В Україні на авіабудування виділятимуть приблизно 2 млрд грн на рік – Шмигаль

 • 15440 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Кабінет міністрів України затвердив концепцію Державної програми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року. Вона передбачає фінансування авіаційної галузі з боку держави приблизно на 2 млрд грн щорічно. Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Уряд затвердив концепцію Державної програми розвитку авіаційної промисловості до 2030 року. У програмі представлено декілька варіантів розвитку галузі, зокрема базовий варіант, який передбачає фінансування авіаційної галузі з боку держави приблизно на 2 млрд грн щорічно. Це дасть змогу відновити повномасштабне виробництво цивільних літаків та освоїти повний процес виробництва гелікоптерів", - написав Шмигаль.

За його словами, обсяг реалізованої продукції в разі виконання програми оцінюється експертами в 300-350 млрд грн за 9 років.

"Буде збережено та створено десятки тисяч високотехнологічних робочих місць", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, профільні асоціації авіабудівної сфери звернулись до Президента Зеленського з проханням передати державне підприємство “Антонов” з-під управління концерну “Укроборонпром” в управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Українські Національні Новини

Політика