v-ukrayini-na-informuvannya-naselennya-pro-minnu-nebezpeku-vidileno-5-mln-grn

В Україні на інформування населення про мінну небезпеку виділено 5 млн грн

 • 13936 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня УНН. У цьому році вперше з державного бюджету України на інформування населення про мінну небезпеку виділено 5 мільйонів гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства з питань тимчасово окупованих територій. 

Згідно із повідомленням, коментуючи ситуацію на Сході країни щодо протимінної небезпеки, міністр Вадим Черниш заявив: "На Сході України мільйони людей знаходяться у зоні ризику через мінну забрудненість. З досвіду інших країн, які зазнали збройного конфлікту, розмінування може тривати десятки років. Але захистити людей ми можемо через інформування і навчання безпечній поведінці. У цьому році вперше з держбюджету на інформування населення про мінну небезпеку виділено 5 мільйонів гривень".

У прес-службі наголосили, що через тривалий конфлікт, спричинений збройною агресією Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, Україна належить до найбільш постраждалих від мін та вибухонебезпечних предметів країн світу. Багато звільнених земель на Сході України залишаються забрудненими мінами або вибухонебезпечними залишками війни. Це землі аграрного призначення, території водоканалів, інших комунікацій. У безпосередній близькості від пунктів контрольно-пропускних в’їзду-виїзду в Донецькій та Луганській областях, які щодня перетинають 30-40 тисяч людей, також багато забруднених ділянок.

Варто зазначити, що протимінна діяльність передбачає не тільки безпосереднє розмінування територій, а включає в себе 5 напрямків: спеціальну освіту, розмінування, поширення інформації серед населення про потенційну небезпеку вибухонебезпечних предметів, допомогу жертвам, що постраждали, а також знищення боєприпасів.

Раніше УНН повідомляв, що Канада має намір до 2025 року повністю очистити територію України від всіх типів мін

Українські Національні Новини

Політика