v-ukrayini-na-tretinu-zmenshilisya-chergi-u-ditsadki-mon

В Україні на третину зменшилися черги у дитсадки - МОН

 • 11683 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Протягом поточного року Міністерство освіти та науки ліквідувало третину черги у дитячі садки, однак досі залишається ще понад 30 тисячі не забезпечених місцями охочих здобути дошкільну освіту. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Хобзей під час підсумкової прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Черга має бути ліквідована – це завдання Прем’єр-міністра – до 2020 року у дитсадках. Цього року ми ліквідували тільки на третину, ще залишається понад 30 тисяч бажаючих отримати дошкільну освіту і не мають цих можливостей", - зазначив чиновник.

За його словами, МОН буде робити акцент не тільки на забезпеченні місцями в дитсадках, але й на покращенні якості дошкільної освіти в Україні.

При цьому він додав, що вже у першому кварталі 2019 року в Україні будуть проведені міжнародні дослідження щодо якості дошкільної освіти, а далі МОН буде розробляти нові стандарти для цієї освіти.

Нагадаємо, щоб ліквідувати черги до дитячих садочків, МОН розробило план дій, який передбачає, що до 2020 року в Україні буде створено 96 тисяч додаткових місць у дитсадках.

Українські Національні Новини

Політика