v-ukrayini-nakrili-bagatorichnu-skhemu-postavok-na-metalurgiyni-pidpriyemstva-z-orlo

В Україні "накрили" багаторічну схему поставок на металургійні підприємства з ОРЛО

 • 16504 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Служба безпеки України разом з податківцями викрили, задокументували та блокували масштабні поставки продукції на суму понад 300 мільйонів гривень з тимчасово окупованої території Луганщини транзитом через територію РФ на українські промислові підприємства, організовані групою комерсантів, передає УНН з посиланням на пресслужбу ДПС у Запорізькій області.

Цитата пресслужби органів ДПС:

"За результатами проведених заходів встановлено, що ділки протягом 2017-2020 років налагодили постачання промислових товарів з виробничих потужностей, що знаходяться на тимчасово окупованій території Луганської області, до металургійних та машинобудівних підприємств України", - йдеться у повідомленні.

Деталі

"Продукцію переправляли через неконтрольовані ділянки кордону України з РФ на тимчасово окупованій території. У Росії здійснювалась підміна митних документів, потім товари імпортували в Україну під виглядом продукції російського виробництва", - розповіли податківці.

Отримані кошти переводили у готівку, як вказано, через фіктивні фірми. "Частину грошей переправляли на тимчасово неконтрольовану територію України і використовували для фінансування окупаційної влади так званої "ЛНР" і незаконних збройних формувань", - вказали у ДПС.

Співробітники СБУ, як повідомляється, затримали на митниці вантажівку з товаром, розмитнення якого здійснювалося за підробленими документами і сертифікатами походження.

Правоохоронці провели кілька одночасних обшуків у Запорізькій, Харківській, Донецькій областях і Києві, вилучили комп’ютери та документи, а також знайшли майже 2,5 млн гривень готівкою, ще контрафактної продукції на майже 10 млн гривень.

За цими матеріалами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНН раніше, за результатами спецоперації контррозвідка Служби безпеки України затримала жителя Луганщини, який був членом незаконних збройних формувань і брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП