v-ukrayini-namagayutsya-rozgornuti-masshtabniy-pidkup-vibortsiv-avakov

В Україні намагаються розгорнути масштабний підкуп виборців – Аваков

 • 8470 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Нацполіція має дані щодо розгортання в Україні масштабного підкупу виборців напередодні виборів президента. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час координаційної наради в Києві, передає кореспондент УНН.

"Особливий ризик маємо на даний час із купівлею голосів виборців. Надходить інформація про спроби розгортання систем масштабного підкупу. Ми уважно за цим спостерігаємо. Якщо це перейде в фазу скоєння злочину, Нацполіція миттєво відреагує", - зазначив Аваков.

За його словами, на сьогоднішній день зафіксовано вже понад тисячу фактів щодо спроб підкупу виборців.

При цьому генеральний прокурор України Юрій Луценко додав, що підкупом виборців є все – гроші, цінні подарунки, окрім сувенірів із партійною символікою і відповідна література.

"Безкоштовна роздача окулярів однією із партій, роздача продпайків іншою партією у фірмових партійних пакетах, видача грошей – не тільки виборцям, але навіть і агітаторам – заборонена законом", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, на сьогоднішній день поліція зафіксувала 1477 заяв і повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом, у них задокументовані 1004 фактів, що стосуються незаконної агітації, 1006 - підкупу виборців, пошкодженням майна - 27, хуліганських дій – 17.

Українські Національні Новини

Політика