v-ukrayini-narazi-ne-planuyut-noviy-lokdaun-ale-karantin-prodovzhat-moz

В Україні наразі не планують новий локдаун, але карантин продовжать - МОЗ

 • 43714 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. У Міністерстві охорони здоров'я наразі не готуються до нового локдауну в Україні, однак чинні карантинні обмеження буде продовжено і після 31 серпня. Про це в ефірі Українського радіо сказав заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає УНН.

Цитата:

"Зараз ми використовуємо міри адаптивного карантину. Якщо ми бачимо проблеми в певній області, то відразу застосовуються обмежувальні засоби як на рівні області, так і по всій країні. Зараз ми перебуваємо в зеленій зоні. Незважаючи на ріст захворюваності, ситуація контролюється, людям надається медична допомога, і спалах локалізується на рівні громад або кластерів тих чи інших областей. А карантин буде продовжено, адже до нього прив’язано чимало процесів, які відбуваються в державі", - сказав Кузін.

Водночас головний санлікар України зауважив, що "зараз ситуація в країні стабільна, і ми не готуємося до закриття на новий локдаун".

Деталі

Посадовець при цьому нагадав, що, до прикладу, Київ завчасно готується до посилення карантинних заходів, зокрема, "збирає інформацію про тих, хто потребуватиме спеціальних перепусток, адже минулого локдауну не встигали надрукувати певну їх кількість".

Доповнення

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували і влітку перевили у форму адаптивного карантину.

З 8 по 24 січня в Україні діяв жорсткий карантин. Його вводили, щоб "збити" хвилю захворюваності на COVID-19. У МОЗ зазначали, що головного ефекту від січневого "локдауну" вдалося досягти.

Україна з 25 січня повернулася до обмежень, які діяли до січневого жорсткого карантину.

З 24 лютого Україна знову повернулася до адаптивного карантину з впровадженням чотирьох рівнів епідемічної небезпеки.

16 червня уряд пом'якшив карантинні обмеження в Україні і продовжив дію карантину до 30 серпня.

У межах адаптивного карантину регіони позначаються кольорами - зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення COVID-19, залежно від епідемічної ситуації. Зважаючи на "колір" регіону різняться й обмежувальні заходи. Так, зелений рівень передбачає мінімальні обмеження. Жовтий рівень - за замовчуванням діяв на території всієї країни з моменту введення адаптивного карантину. Помаранчевий рівень - встановлюється після жовтого і свідчить про ускладнення епідемічної ситуації. Червоний рівень - передбачає більш жорсткі обмеження, як це було під час січневого "локдауну".

Усі області наразі перебувають у "зеленій" зоні. 

Українські Національні Новини

Політика