v-ukrayini-neefektivno-vikoristali-mayzhe-pivmilyarda-griven-na-remont-dorig

В Україні неефективно використали майже півмільярда гривень на ремонт доріг

 • 15255 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. На ремонт доріг у Дніпропетровській, Хмельницькій і Закарпатській областях впродовж двох років неефективно використано 410,3 млн грн. Про це УНН повідомили в управлінні інформаційної політики Рахункової палати.

Причиною називають несвоєчасне та неповне прийняття управлінських рішень Укравтодором та службами автомобільних доріг трьох областей. Аудит встановив, що із загального обсягу бюджетних коштів, виділених Дніпропетровській, Хмельницькій і Закарпатській областям, 11,3 млн грн використані з недотриманням вимог законодавства, 399,2 млн грн – непродуктивно та 11,2 млн грн – нерезультативно.

Виконання протягом 2017-2018 років дорожніх робіт у зазначених областях залежало насамперед від розміру фінансування з державного бюджету, роботи також проводилися за рахунок коштів митного експерименту, які були додатковим фінансовим ресурсом. Для окремих ділянок доріг саме кошти митного експерименту були єдиним джерелом фінансування, зокрема, у 2018 році для автодороги Н–09 "Мукачево-Львів".

Аудитори наголошують, що головна причина неефективного управління та витрачання бюджетних коштів на дорожні роботи – неналежно організована взаємодія між керівниками Укравтодору та служб автомобільних доріг у цих областях. Крім того, Укравтодор не здійснював належного внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту. Неефективною залишається претензійно-позовна робота у службах автомобільних доріг Дніпропетровської, Хмельницької та Закарпатської областей. Через це з їх рахунків за рішенням суду безспірно списано майже 33,6 млн грн бюджетних коштів, тобто державному бюджету завдано збитків.

Як повідомляв УНН, на трасі Київ-Одеса проводять ремонтні роботи.

Українські Національні Новини

Економіка