v-ukrayini-pid-okupatsiyeyu-opinilisya-chvert-derzhavnikh-shakht-galuschenko

В Україні під окупацією опинилися чверть державних шахт – Галущенко

 • 69967 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що після повномасштабного вторгнення рф чверть державних шахт опинилися під російською окупацією. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики України.

Цитата

"Герман Галущенко зазначив, що після 24 лютого 1/4 державних шахт опинилися на тимчасово окупованій росією території", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Міністр відзначив героїзм працівників, які, попри регулярні ворожі обстріли, щодня продовжують працювати в шахтах та забезпечувати постачання вугілля на підприємства теплової генерації.

Також Галущенко наголосив на важливості вугільної галузі, насамперед з точки зору забезпечення енергетичної безпеки країни в осінньо-зимовий період.

“З огляду на агресію росії, у тому числі на енергетичному фронті, найближчі два роки ми маємо розраховувати виключно на власний видобуток вугілля”, – зазначив міністр.

Першочергова задача зараз – гарантувати сталий видобуток, зарплати,безпеку працівників, технічне забезпечення та захист від техногенних катастроф, додав Галущенко.

Доповнення

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що уряд готується до різних сценаріїв проведення опалювального сезону. На сьогодні в газових сховищах України закачано понад 13,2 млрд кубів газу, а на складах є 2,2 млн тонн вугілля.

Україна веде переговори про виділення 1,5 млрд доларів від експортно-імпортного банку США на закупівлю газу на зиму.

Українські Національні Новини

Війна