v-ukrayini-planuyut-prodavati-tyurmi-u-minyusti-rozpovili-pro-potentsiynikh-pokuptsiv

В Україні планують продавати тюрми – у Мін’юсті розповіли про потенційних покупців

 • 18580 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Міністерство юстиції планує виставити на продаж об’єкти, зокрема, тюрми. Це вигідно для людей, які планують використовувати земельні ділянки під забудову або для ведення бізнесу. Про це розповів на брифінгу очільник міністерства Денис Малюська, передає кореспондент УНН.

"В першу чергу ці об’єкти будуть цікаві тим, хто хоче здійснювати будівництво. Будівництво будь-чого, незалежно від того чи це може бути будівництво житла, чи якісь заводи, промислове виробництво. Все буде залежати від того, де буде розміщуватися об’єкт, який ми будемо виставляти на продаж. У нас буде дві категорії об’єктів, перше - це території по центру міст обласного значення, або це буде місто Київ частково", - сказав Малюська.

За його словами, такі об’єкти підуть саме під забудову.

"Що стосується тюрем або інших установ, які розміщенні поза територією міста: це може бути також і будівництво, але скоріш за все, потенційно вигідно буде використовувати його для потреб бізнесу, тому що по суті це готова ділянка для розташування заводу", - додав Малюська.

Також міністр додав, що ніхто не буде використовувати тюрму для прямого її призначення - такі об’єкти непридатні для проживання. Цінність для потенційного покупця – це сама земельна ділянка та інфраструктура, інженерні мережі, які підведені під цю земельну ділянку.

Нагадаємо, як повідомили у Мін’юсті, тюрми в Україні незаповнені, а також є чимало "заморожених тюрем" через те, що зазначені приміщення побудовані за іншим принципом, аніж СІЗО.

Українські Національні Новини

Політика