v-ukrayini-planuyut-stvoriti-komisiyu-z-pitan-zniklikh-bezvisti

В Україні планують створити комісію з питань зниклих безвісти

 • 8407 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. В Україні планують створити комісію з питань осіб, які зникли безвісти. Парламентарі 235 голосами підтримали у першому читанні відповідний законопроект, передає кореспондент УНН.

Законопроект визначає процедуру розшуку осіб, зниклих безвісти – від подання заяви про розшук і до його припинення.

Як зазначається у пояснювальній записці, з метою розшуку осіб, зниклих безвісти у зв’язку зі збройним конфліктом створюється Комісія з питань осіб, зниклих безвісти (далі – Комісія) – орган, що відповідає за з’ясування долі та місцеперебування таких осіб.

Комісія є держателем Єдиного реєстру даних про осіб, зниклих безвісти, в якому міститься інформація, необхідна для розшуку таких осіб, що збирається з метою встановлення їх місцезнаходження та ідентифікації непізнаних останків.

На виконання своїх функцій Комісія співпрацює з усіма органами державної влади, міжнародними та громадськими організаціями, що займаються питаннями осіб, зниклих безвісти. Детальне регулювання особливостей функціонування Комісії з питань осіб, зниклих безвісти, пропонується визначити відповідною постановою Кабінету міністрів України.

Як повідомляв УНН, станом на 29 грудня вважаються зниклими безвісти 402 громадяни України.

 

Українські Національні Новини

Політика