v-ukrayini-pobilshalo-timchasovo-nepratsezdatnikh-nazvano-tsifri

В Україні побільшало тимчасово непрацездатних: названо цифри

 • 16629 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Минулого року кількість працівників, які тимчасово втратили працездатність, зросла на більш ніж 200 тис. осіб. Про це повідомила заступниця директора виконавчої дирекції ФССУ Владислава Хижняк на селекторній нараді із керівництвом і фахівцями управлінь ВД Фонду в областях і місті Києві, передає УНН з посиланням на пресслужбу ФССУ.

Цитата:

“Кількість працівників, які тимчасово втратили працездатність у 2020 році, зросла на 225 тисяч осіб за оперативними підсумками минулого року. Для них Фондом соціального страхування України компенсовано втрачений за час лікування, самоізоляції і догляду за хворими дітьми заробіток на загальну суму 12,4 млрд гривень, що на 2,6 млрд грн, або 26,9% більше порівняно з 2019 роком”, - повідомили у пресслужбі.

Деталі

За даними фонду, кількість листків тимчасової непрацездатності почала зростати з вересня минулого року, щомісячне зростання до попереднього місяця у жовтні склало 48%, у листопаді 42,9%, а в грудні 26,4%.

Також повідомляється про збільшення кількості осіб, які знаходились на оплачуваному за кошти ФССУ лікарняному у 2020 році, пов’язано із обмеженням планових госпіталізацій, що призвело до зростання випадків загострень хронічних захворювань.

Так, у грудні минулого року до Фонду соціального страхування надійшла рекордна кількість листків непрацездатності – 714,3 тисячі, що у 2,2 рази більше ніж у тому ж місяці 2019 року. З них 635,2 тис. лікарняних видані у зв’язку із загальними захворюваннями, до яких належить також і захворювання на COVID-19.

Що було раніше

Так, обмежувальні заходи в Україні для запобігання розповсюдження COVID-19 було запроваджено ще у березні 2020 року. Варто зазначити, що з 13 листопада 2020 року на всій території України діють карантинні обмеження, які відповідають “помаранчевому” рівню епідемічної небезпеки. На період 8-24 січня 2021 року вже чинний карантин було посилено. 25 січня Україна повернулась до звичних обмежень, які триватимуть до 28 лютого 2021р.

Обмежувальні заходи вдарили зокрема і по українському ринку праці. Станом на 30 листопада 2020 року у центрах зайнятості перебувало близько 410 тисяч безробітних.

Як повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, в Україні було виплачено понад 13 млрд грн допомоги по безробіттю та частковому безробіттю за 8 карантинних місяців.

Українські Національні Новини

Суспільство