v-ukrayini-pochali-pratsyuvati-novi-posli-par-bangladesh-i-gvineyi

В Україні почали працювати нові посли ПАР, Бангладеш і Гвінеї

 • 148196 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Президент Володимир Зеленський прийняв вірчі грамоти від новопризначеного посла Південно-Африканської Республіки Шуейба Касу, посла Народної Республіки Бангладеш Султани Лайли Хоссейн та посла Республіки Гвінея Умара Канде Про це повідомили в офісі глави держави, передає УНН.

Деталі

Церемонія відбулася на території Національного заповідника «Софія Київська».

Вітаючи посла Південно-Африканської Республіки з початком дипломатичної місії в Україні, Володимир Зеленський висловив подяку за підтримку з боку ПАР Української формули миру. Відзначив активізацію двосторонніх контактів на найвищому рівні та висловив переконання у продовженні продуктивного діалогу та подальшій взаємодії з країнами Африканського континенту. Запросив ПАР приєднатися до ініціативи «Зерно з України» та взяти участь у другому саміті цієї гуманітарної програми, що незабаром відбудеться в Україні.

Вітаючи посла Бангладеш із початком роботи в Україні, Зеленський наголосив на важливості підтримки з боку Бангладеш українських ініціатив, спрямованих на відновлення справедливого й сталого миру. Султана Лайла Хоссейн подякувала за допомогу української влади в евакуації громадян Бангладеш на початку повномасштабного вторгнення РФ. Обговорили перспективи налагодження співпраці в торговельно-економічній сфері, зокрема щодо постачання української агропродукції до Бангладеш.

Під час розмови з послом Гвінеї Умаром Канде Зеленський зазначив, що Україна та Гвінея мають значний потенціал співпраці в економічному напрямі. Володимир Зеленський наголосив на зацікавленості України в розширенні представленості українського бізнесу у Гвінеї, а також дипломатичної присутності нашої держави на Африканському континенті.

Глава держави зауважив, що присутність України в Африці залишається одним із пріоритетних для української дипломатії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прийняв вірчі грамоти від нових послів Туреччини, Чехії й Люксембургу

Українські Національні Новини

Політика