v-ukrayini-pokaznik-smertnosti-vid-covid-19-nizhchiy-za-serednosvitoviy-ale-pik-sche-poperedu-stepanov

В Україні показник смертності від COVID-19 нижчий за середньосвітовий, але пік ще попереду - Степанов

 • 12568 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Рівень смертності від COVID-19 в Україні значно нижчий, ніж середньосвітовий. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо питань боротьби з коронавірусом, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Президента.

"Рівень смертності від COVID-19 в Україні становить 2,7% від кількості заражених. Це значно нижчий показник, ніж середньосвітовий", - зазначили у Президента статистику Степанова.

Водночас з його слів Україна ще не досягла піку захворюваності, і треба бути обережними через Великодні та травневі свята.

"Так, усі люблять весняні пікніки, всім хочеться посмажити традиційних шашликів. Ми повинні розуміти людей з цими бажаннями. Але треба доносити, що карантин – тимчасовий, але надважливий. Що сьогодні такий пікнік чи такі шашлики можуть просто коштувати комусь життя. Комунікації та роз’яснення – це надзвичайно важливо в такий складний час", – зазначив Президент.

Нагадаємо, всього в Україні на 9 годину 17 квітня зафіксовано 4662 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, з них 125 летальні. За добу, що минула, зафіксовано 501 новий випадок захворювання - рекордний добовий приріст.

Як повідомляв УНН, напередодні лікар-інфекціоніст, член оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу Ольга Голубовська заявила, що всі цифри офіційної статистики, включаючи світову, можна множити на 100, бо велика кількість людей проходить повз цієї статистики.

Українські Національні Новини

Політика