v-ukrayini-posilili-zakonodavstvo-u-sferi-viyskovoyi-osviti-ta-nauki

В Україні посилили законодавство у сфері військової освіти та науки

 • 15498 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки". Рішення підтримало 298 нардепів, передає кореспондент УНН.

Деталі

Запропоновані законодавчим актом зміни до Закону України “Про освіту” передбачають внесення такої спеціалізованої освіти як професійна військова освіта, яка здобувається у неформальній освіті за освітніми програмами для вдосконалення професійного рівня військового фахівця і забезпечення виконання службових (бойових) функцій, встановлюють тактичний, оперативний та стратегічний рівні військової освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Професійній військовій освіті бути - нардеп Ірина Верещук

Крім того, надаються особливі повноваження державним органам, до сфери управління яких належать ВВНЗ, ВНП ЗВО та НУ, в частині управління, встановлення прав та обов’язків науково-педагогічних, наукових працівників, вимог до нормативів чисельності здобувачів освіти на одну посаду науково-педагогічного працівника, особливостей відображення інформації про ВВНЗ та ВНП ЗВО в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, визначаються нові рівні військової освіти.

Українські Національні Новини

Політика