v-ukrayini-pratsyuye-blizko-90-mobilnikh-merezh-mintsifra

В Україні працює близько 90% мобільних мереж – Мінцифра

 • 505317 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. В Україні працює близько 90% мобільних мереж, однак, у Луганський області зв'язок від українських мобільних операторів відсутній. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник відділу координації використання цифрової інфраструктури директорату розвитку цифрової інфраструктури Міністерства цифрової трансформації України Тарас Стеценко, передає УНН.

Цитата

«Станом на вчора в Україні працює близько 90% мобільних мереж, враховуючи Херсонську та Луганську області. Найбільші труднощі спостерігаються звичайно на тимчасово окупованих територіях адже там російські загарбники роблять все щоб забрати у людей зв'язок. Водночас мобільні оператори через обстріли, бойові дії, заміновані території також не можуть розпочати повноцінне відновлення на деокупованих територіях. Тому станом на вчора на Запоріжжі працювало близько 50% мереж, на Донеччині – 40%, а на Херсонщині – близько 25%, в Луганській області мобільного зв’язку, на жаль, на сьогодні немає від українських операторів. Також незначні труднощі є в регіонах де ще не стабілізувалась енергетика але це точкові випадки, тому фіксуємо і працюємо над тим щоб їх ставало менше», - повідомив Стеценко.

Доповнення

Він зазначив, що стабілізації зв’язку сприяла стабілізація в енергетичній системі країни.

«Можемо також сказати, що з урахуванням стабілізації енергетики якість зв’язку також підвищилася у порівняння, наприклад, з кінцем січня. Наразі ми фіксуємо точкові проблеми у звязку з аварійними відключеннями, наприклад, як у Одесі минулого тижня та на початку цього тижня. Ведеться робота із забезпечення більшої стійкості мереж, продовжується робота операторів по підключенню людей до фіксованих мереж, які працюють при відключенні світла, а також мобільні оператори закуповують генератори та акумулятори для збільшення роботи базових станцій. Розслаблятися не варто – робота продовжується», - повідомив Стеценко.

Він додав, що програма національного роумінгу продовжує діяти і нагадав українцям про можливість підключення до іншого оператора, у випадку коли ваш не працює або ж працює нестабільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подача заяви на шлюб та розмитнення авто: у "Дії" невдовзі з'являться шість нових сервісів

Українські Національні Новини

Суспільство