v-ukrayini-proponuyut-zaboroniti-muziku-deyakikh-rosiyskikh-vikonavtsiv

В Україні пропонують заборонити музику деяких російських виконавців

 • 323380 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували законопроект №7273-д щодо обмеження публічного використання російської музики. Заборона не стосуватиметься російських співаків, які входять до списку музичних виконавців, які засуджують війну проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВР.

Так, у ВР зареєстрували законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора.

Даний законопроект підготовлено на основі альтернативних законопроектів №7273(про заборону на радіо та телебаченні музики російських виконавців до завершення в Україні війни, яку розпочала рф), №7273-1 (щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть заборонити російську музику на радіо та телебаченні

Законопроектом пропонується, зокрема:

· визначити поняття національного музичного продукту, запровадити програми його підтримки та розвитку, в тому числі й за допомогою механізмів грантування;

· заборонити публічне виконання, публічний показ, публічну демонстрацію, публічне сповіщення фонограм, відеограм та музичних кліпів, які: містять зафіксоване виконання музичного недраматичного твору з текстом, здійснене співаком (співачкою), який є або був у будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (далі – держава-агресор), за винятком колишніх громадян держави-агресора, які є або на момент смерті були громадянами України і не мають (не мали на момент смерті) громадянства держави-агресора; та/або вироблені фізичною особою та/або юридичною особою, яка на момент їх оприлюднення була, відповідно, громадянином або зареєстрована в державі, яку в будь-який час визнано державою агресором;

· запровадити Перелік музичних виконавців (співаків) держави-агресора, які засуджують агресію проти України та визначити механізм його формування;

· збільшити до 40 % частку пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення;

· збільшити до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою;

· заборонити відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон – лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів), а також заборонити відтворювати музику в салоні таксі без згоди всіх пасажирів.

Також пропонується, що перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає апарат Ради національної безпеки і оборони України на підставі звернень Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури.

"Апарат Ради національної безпеки й оборони України оприлюднює на офіційному веб-сайті Ради національної безпеки і оборони України Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, та забезпечує своєчасне його оновлення", - зазначається в законопроекті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінкульті підготували санкційний список, куди внесли 47 "одіозних пропутінських скоморохів"

Українські Національні Новини

Політика